Nis

I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) adlı eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz "Duygular" üzerine hikaye yazarak ortak ürün oluşturuyorlar.  Yazım aşaması tamamlandığında ortaya çıkan hikaye web 2.0 araçlarından StoryJumper kullanılarak e-kitap haline getirilerek okul içinde ve dışında ilgililerle paylaşılacaktır.

Nis

I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) isimli psikolojik sağlamlık temalı eTwinning projesi kapsamında "Etkili İletişim" başlığı altında öğrencilere etkili iletişim içerikli bir sunum gerçekleştirilmiştir. Ardından öğrencilerin etkili iletişimi sekteye uğratan iletişim engellerini fark edebilmeleri adına bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Bu engeller söz konusuyken iletişim kurmanın ne denli zor olabileceğine dair öğrencilerde farkındalık oluştuğu gözlenmiştir. Öğrencilerin etkinlikle ilgili duygu ve düşünceleri alınarak çalışma sonlandırılmıştır.

Nis

I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) isimli psikolojik sağlamlık temalı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla "İçimizdeki Sesler" etkinliği uygulandı. Öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştıkları problem durumları ve örnek olaylar temel alınarak içimizde bulunan seslere kulak verildi ve bu seslerin problem çözme becerilerimize olan etkisi irdelendi. Etkinlik gönüllü öğrenciler tarafından canlandırıldı.

Nis

I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) isimli psikolojik sağlamlık temalı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerle "Üzüntü" duygusu üzerine çalışmalar gerçekleştirildi. Üzüntü duygusunun ortaya çıkmasında rol oynayan durum ve/veya olaylarla ilgili beyin fırtınası gerçekleştirildikten sonra üzüntüyle baş etme yolları değerlendirildi. Üzüntünün bireydeki yansımasını somutlaştırmak adına Rosie Dutton'un elma etkinliği gerçekleştirilerek çalışma sonlandırıldı.

Rosie Dutton'un Elma Etkinliği için tıklayınız

Nis

I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) isimli psikolojik sağlamlık temalı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerle "Korku" duygusu üzerine çalışmalar gerçekleşirildi. Bu kapsamda korkunun evrensel ve üstesinden gelinebilir bir duygu olduğunu faerk edebilmek ve onunla başa çıkabilmek adına "Korku Kuyusu" adlı özgün etkinlik uygulandı. Çalışma çocuk ve yetişkinlerde benzer korkuların yanı sıra farklı korkuların da olabileceğinin anlaşılmasını sağlarken, korkuyla başa çıkmada kullanılan özgün ve bireysel stratejilerin paylaşılmasına zemin hazırladı.

Nis

Okulumuzda yürütülen I Can Handle It (Başa Çıkabiliyorum-Üstesinden Gelebilirim) isimli eTwinning projesi kapsamında "Öfke" teması başlığı altında;

-Öfke ve öfkeyi kontrol edebilme yollarıyla ilgili beyin fırtınası,
-Öfkeyi somutlaştırabilmek için "Öfkeölçer Balon" etkinliği,
-Nefes, gevşeme ve güvenli yer egzersizleri,
-Öfkeyi resmetme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmaların, öfkenin yıkıcı gücü karşısında öfkeyi ifade edebilecek alternatif çözüm yolları bulabilmeleri konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturduğu gözlenmiştir.